Walk-in zuhanykabin: előnyök és hátrányok

Fürdőszoba felújításba fogtál és olyan zuhanykabinra vágysz, amely végre elegendő teret biztosítana? Szereted a minimalista stílust? Akkor a walk-in zuhanykabin pontosan neked való! Nem rendelkezik zuhanytálcával, csak oldalsó üvegfalakkal.

Zuhanykabin szobanövényekkel

Előnyök és hátrányok

Ez a típusú zuhanykabin egy vagy két üvegfalból, beépített zuhanyfolyókából vagy padlóösszefolyóból tevődik össze. A minimalista megoldás esztétikus megjelenésű, vizuálisan növeli és egységesíti a fürdőszobát. Egyik fő előnye az akadálymentes hozzáférés. Nem vagy zuhanytálcával korlátozva, tehát a kabint saját igényeidhez és a fürdőszobád méretéhez igazíthatod. A walk-in zuhanyfal vízlepergetős változata pedig szinte semmilyen karbantartást nem igényel.

Sötét zuhanykabin

Másrészt ez a megoldás nem mindig alkalmazható. Ami korlátozhat, az a szifon magassága. Minél alacsonyabbra kerül a szifon, annál kisebb lesz az áramlása.

Walk-in zuhanykabin kis fürdőszobában

Ez a típusú zuhanykabin leginkább nagyobb fürdőszobában mutat szépen, de ez nem azt jelenti, hogy kis fürdőszobába nem alkalmas. Épp ellenkezőleg! Mivel nem rendelkezik zuhanyajtóval, illetve zuhanytálcával, ezért sokkal jobban beilleszthető a kis térbe.

Zuhanykabin kis fürdőszobában

Mire érdemes még figyelni?

A Walk-in zuhanyfalat természetesen zuhanytálcával is kombinálhatod, de beépített zuhanyfolyókával vagy padlóösszefolyóval sokkal különlegesebb hatás érhető el. Mi javasoljuk a fém fedlapos kiegészítőket, nemcsak szebben mutatnak, de higiénikusabbak is és hosszabb élettartammal rendelkeznek. Ne feledd, hogy a megfelelő működés 1,5 ideális esetben 2%-os lejtést igényel.

Zuhanykabin világos fürdőszobában

Függetlenül attól, hogy zuhanytálca, zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó mellett döntesz, a padlóhoz mindenképp hozzá kellesz nyúlni. A padló határozza meg, végül milyen szifonra lesz szükséged. A legalacsonyabb szifonok mindössze 65 mm-es építési magassággal büszkélkednek, viszont a maximális áramlási sebességük csupán 48 l/perc. Ne feledd, hogy a szifont és a csaptelepet tökéletesen össze kell hangolni.

Átlátszó, matt, kerettel vagy anélkül?

Az üveglapok gyártásánál általában 8 mm vastag és ideális esetben 2 méter magas biztonsági üvegeket használnak. A szélesség igény szerint méretre igazítható. Az átlátszó üveg a legkevésbé zavaró, ugyanakkor kevesebb magánéletet biztosít és gyakoribb tisztítást igényel. Ezért matt és különféle dekorral is kaphatók.

Zuhanykabin nagy fürdőszobában

A keret szintén választható. A keret jobb tartósságot kínál, a keret nélküli üveglapok azonban modernebb hatást adnak és könnyebben is tisztíthatók. Árban nem nagyon különböznek, tehát a választás egyéni preferenciáitól függ.

Modern zuhanykabin

Karbantartás

Az AntiCalc felületkezelés meggátolja a vízkőképződést, így minimálisra csökkenti a karbantartási igényt. Természetesen a felületkezelés sem mindenható, ezért javasoljuk minden használat után a vízlehúzó használatát. Időnként AntiCalc hatású tisztítószereket is bevethetsz.

Homelook