Őszi dekoráció házilag – udvarra, teraszra, ajtóra, bejárathoz

Használd ki teljes mértékben a kreativitásodat, és készíts saját őszi dekorációt természetes anyagok felhasználásával. Csempészd be az őszi hangulatot a kertedbe egyszerű tippjeinkkel. A cikkben szereplő ötletek lehetővé teszik, hogy olcsón, egyes esetekben teljesen ingyen feldíszíthesd őszi dekorációkkal az ajtót, a bejárat előtti teret, az udvart, az erkélyt és a teraszt.

Az egyes őszi dekorációk készítésébe az egész családot bevonhatod. Egy családi séta keretén belül alapanyagot gyűjthettek, az egyes elemek színezésénél és ragasztásánál a gyerekek örömmel fognak segédkezni.

Őszi dekoráció ajtóra

A bejárati ajtó már az utcáról is felhívja magára a figyelmet, ezért nem szabad elhanyagolni a díszítését. Készíts színes koszorút vagy girlandot őszi falevelekből.

Őszi koszorú

Gyűjts színes leveleket a parkban vagy az erdőben, és készíts saját őszi koszorút az ajtóra. Alapként használhatsz például egy polisztirol koszorút, amelyre ragasztópisztollyal rögzítheted a faleveleket. Olyan apró őszi elemeket is elhelyezhetsz rajta, mint a gesztenye és a makk.

Őszi dekoráció házilag - őszi koszorú

Girland színes falevelekből

Díszítsd fel a bejárati ajtódat egy boltban vásárolt őszi girlanddal, vagy készítsd el saját magad. Gyűjts össze színes őszi faleveleket, és tisztítsd meg őket a szennyeződésektől. Ragasztópisztollyal rögzítsd a megtisztított leveleket, fenyőtobozokat, szárított gyümölcsöket és a kedvenc szárított virágaidat egy kötélre.

Kezdd a nagy levelek felragasztásával, folytasd a kicsikkel, és végül add hozzá a legkisebb elemeket, például az aszalt gyümölcsöket. A girlandot rögzítsd az ajtó külső oldalára vagy az ajtókeret köré.

Őszi dekoráció bejárathoz

Lepd meg látogatóidat, és díszítsd fel a bejárati ajtó előtti területet lámpákkal, sütőtökkel és dekoratív kosarakkal.

Ha épp a halloweenra készülsz, ijesztőbb dekorációkat is készíthetsz. Meríts ihletett a Halloween dekoráció – Készüljön fel a legijesztőbb éjszakára cikkükből.

Sütőtök

Az őszi szezon elképzelhetetlen sütőtök nélkül, amely egyben tökéletes dekoráció a bejárathoz. Nem kell a szokásos módon ijesztő arcokat faragni a sütőtökbe, elegánsan is kifaraghatod őket.

Válassz egy mintát, például pontokat vagy ellipsziseket. A fúró nagyszerű a pontok kifúrásához, mivel gyorsan és egyszerűen használható. A kifaragott tököket helyezd az ajtó elé, helyezz beléjük egy gyertyát, és gyújtsd meg őket.

Őszi dekoráció bejárathoz

Papírlámpások

Készíts saját lámpásokat papírzacskókból. Fogj barna papírzacskókat, és vágj a közepükbe levélformákat. Helyezd a papírzacskókat az ajtó elé vagy a lépcsőre, és nehezítsd le őket homokkal. A belsejükbe tegyél LED izzót a hangulatosabb látvány érdekében.

Dobozok és kosarak

Keress otthon régi dobozokat vagy kosarakat, és használd őket őszi dekoratív tér kialakításához. Töltsd meg a dobozokat kukoricával, kis tökökkel, levelekkel és tobozokkal. Helyezd a díszdobozt vagy kosarat a bejárat elé, és díszítsd fel a körülötte lévő területet, ha szeretnéd.

Őszi dekoráció udvarra

Tedd még kellemesebbé a kertedben töltött őszi pillanatokat, és dobd fel az udvart őszies színekkel.

Fesd be a kaspókat

Csempészd be az ősz hangulatát az udvarodba! Kezd a kaspókkal, amelyeket fess be az ősz jellegzetes színeivel. Kombináld a sárga, narancssárga, barna és piros színek árnyalatait. Néhány kaspóra juharlevél mintát is rajzolhatsz.

Díszítsd fel a padot

Ha van egy pad a kertedben, akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy hangulatos őszi dekorációval tedd különlegesebbé. Helyezz el őszi színekben pompázó tököket, lámpásokat, párnákat és takarókat a padon. Ezzel nem csak feldobod a kertet, hanem egy hangulatos helyet is kialakítasz a pihenéshez.

Őszi dekoráció udvarra

Őszi dekoráció teraszra

A teraszra vagy erkélyre is becsempészheted az ősz hangulatát egy egyszerű levéldekorációval, vagy kialakíthatsz egy őszi olvasósarkot.

Virágcsokor helyett gallyak

Készíts egy gyönyörű őszi dekorációt az erkélyedre vagy a teraszodra teljesen ingyen. A családi sétákon gyűjts össze néhány színes őszi falevelekkel teli ágat. Tölts meg egy üvegvázát vízzel, és helyezd bele a színes ágakat. Keress hosszú ágakat, és természetesen rendezd el őket a vázában.

Őszi sarok

Alakíts ki egy őszi sarkot az erkélyen vagy a teraszon. Szerezz be legalább 3 különböző színű és méretű sütőtököt. Helyezd őket a sarokba, majd egészítsd ki őket lámpásokkal, hogy sötétedés után is kiemelhesd a sütőtököket. A sarkot egy nagy fonott kosárral és színes virágokkal is kiegészítheted. A kényelem érdekében helyezz el őszi színekben pompázó párnákat és takarókat a kis olvasósarkodban.

Képek: shutterstock.com

Homelook