2021 lakberendezési trendjei

A járványhelyzet minden oldalról befolyásolja életünket, tehát nem csoda, hogy a lakberendezési trendekre is hatással van.

Korlátozott utazás, munka és iskola otthonról. Mindez hatással van a jelenlegi lakberendezési trendekre. Több időt töltünk otthon, mint valaha, ezért létfontosságú, hogy jól érezzük magunkat. Előtérbe került a kényelem, a multifunkcionalitás és a természettel való kapcsolat. Gyere és inspirálódj te is!

A természet érintése

A legnépszerűbb anyag határozottan a fa. És nem csak padló, bútor vagy dekoráció keretén belül. Ez az anyag a falakra és a mennyezetre is felkerült. A tömörfa mellett a rattan és a bambusz is jelen lesz 2021 lakberendezési trendjeiben. Mivel a természetben való tartózkodásunk is korlátozva van, ezért a természet költözik az otthonunkba, egzotikus szobanövények, mohafal vagy függőleges növényfal formájában. A különféle moduláris növénytartók segítenek otthonunkban függőleges kerteket létrehozni.

lakberendezési trend-szobanövények
lakberendezési trend-függőleges növényfal

A 2021-es év színei

A Pantone Color Institute minden évben megválasztja az év színét. Ezúttal nem egyetlen árnyalatot, hanem egy színkombinációt választott ki – Ultimate Grey és Illuminating – vagyis a szürke és a sárga egy-egy bizonyos árnyalatait. A kombináció egyszerre optimizmust és reményt sugároz, minderre szükségünk is van. A Dulux is minden éven megválasztja az év színét. Náluk a 2021-es év színe a meleg, természetes és semleges, támogatást és stabilitást sugárzó barna szín.

lakberendezési trend-hálószoba

Többcélú szobák és nagyobb magánélet

A járvánnyal a nyitott tereknek is búcsút mondhatunk. Otthonunk hirtelen irodaként, iskolaként és edzőteremként is funkcionál, tehát minden családtagnak saját térre van szüksége. A természetes motívumokkal díszített térelválasztók, paravánok és polcos elemek idén vezető pozícióba kerültek.

lakberendezési trend-ebédlő

Organikus formák és absztrakt művészet

Az elmúlt években az egyenes vonalak és geometriai alakzatok vezettek. Idén felváltják őket az organikus formák, a lágyabb ívek és a lekerekített formák, melyek erősítik a természettel való egységet. A minimalista és elegáns „face line art” stílus szintén az idei év trendje. Nem is csoda, hiszen Pablo Picasso születésének 140. évfordulóját ünnepeljük 2021-ben.

lakberendezési trend-szürke fotel

Otthoni nyaralás

Ha már nem is utazhatunk, legalább csempésszük otthonunkba a kedvenc üdülőhelyünkre tipikus kiegészítőket. Az idei évre a tengerkék árnyalatok és az egzotikus fák lesznek jellemzők.

Meghitt vidéki hangulat

A vidéki és rusztikus esztétika modern változata már tavaly próbált belopakodni a belső térbe. Ez a stílus a környezettel, természettel való összhangra törekszik. Ökológiai anyagok, természetes szövetek és földes színek, ez mind az idei év trendje.

lakberendezési trend-fali tükör

Az új lakberendezési trendeket radikális beavatkozások nélkül is becsempészheted az otthonodba, elég, ha lefestesz egy falat és kicserélsz pár dekorációt vagy lakástextilt. A lényeg, hogy jól érezd magad!

Homelook