Kék szín a belső térben: Időtlen, megnyugtató és inspiráló

Az időtlen kék még mindig az egyik legnépszerűbb szín a lakberendezésben. Nem is csoda, hiszen rengeteg árnyalata létezik és bármilyen stílushoz illik.

Légies tengerparti hangulat vagy titokzatos légkör? Ezzel a színnel mindkettő elérhető. Ami pedig a legfontosabb, hogy minden árnyalata kellemes hatással van a pszichénkre. Alkalmas nappaliba, hálószobába vagy gyerekszobába. Tisztaságot és nyugalmat áraszt, ezért fürdőszobába is megfelelő. Mindemellett segítheti a koncentrációt, tehát a dolgozósarokban nélkülözhetetlen.

Milyen színekkel kombinálni

Ennek a színnek több árnyalata is van. Akár világos, akár sötét árnyalat mellett döntesz, tökéletesen fog mutatni világos vagy sötét fával és természetes anyagokkal kombinálva. Bár azt szokták mondani, hogy a zöld színnel nem illenek egymáshoz, mégis léteznek kivételek. Elég, ha olyan árnyalatokat választunk ki, melyek nem ütik, hanem szépen kiegészítik egymást. Természetesen a fehér-kék kombináció klasszikusnak számít. A sötétkék továbbá aranyszínű kiegészítők és sárga szín mellett is szépen kimutatkozik. A matróz mintáról sem feledkezhetünk meg, azaz a kék, fehér és piros szín kombinációjáról.

Kanapé

A kék kanapé rendkívül elegáns. Színes díszpárnákkal vagy takaróval lélegzetelállító látványt nyújt.

Kék kanapé zsámollyal
Sötétkék kanapé
Kék szófa
Kék kanapé barna díszpárnákkal

Fotel

Ez a szín már magában nyugtató hatású, most képzeld el, egy kényelmes fotelként, máris ellazultál, ugye? Ha épp új fotelt keresel, egy régebbi cikkünkben elolvashatod, mire kell figyelni a kiválasztásnál.

Kék fotel fa szerkezettel
Kék fotel fémből
Kék füles fotel

Szekrény

Szerezz be egy különleges darabot és tedd egyedivé az otthonod. Hozzád melyik áll közelebb, a minimalista vagy inkább a retró?

Sötétkék szekrény
Világoskék szekrény
Mintás kék szekrény

Ágyneműhuzat

Egy új ágyneműhuzattal viszonylag egyszerűen és olcsón megváltoztathatod a hálószobád hangulatát. Legyen az egyszínű vagy mintás, a nyugtató hatás garantált.

Mintás kék ágyneműhuzat
Sötétkék ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat geometrikus mintával
Virágmintás kék ágyneműhuzat

Függöny

A sötétítő függöny hangulatosabb mint a roló. A hálószobát például érzékibbé és romantikusabbá varázsolja.

Kék sötétítő függöny
Mintás kék sötétítő függöny
Világoskék sötétítő függöny

Díszpárna

Minél több párna, annál nagyobb kényelem. Néhány kék árnyalatú díszpárna a kanapén vagy a fotelon csodákra képes.

Kék díszpárna geometrikus mintával
Sötétkék díszpárna
Virágmintás kék díszpárna

Szőnyeg

A szőnyeg teljesen új szintre emeli a nappalit és mivel a kék nyugtató hatást gyakorol ránk, ezért a nagyobb daraboktól sem kell tartanod.

Világoskék szőnyeg geometrikus mintával
Mintás világoskék szőnyeg
Sötétkék szőnyeg geometrikus mintával
Mintás sötétkék szőnyeg

Homelook