Karácsonyi ajándék ötletek házilag, avagy diy karácsonyi ajándék

Ha szeretnél valakinek örömet szerezni, egy apró figyelmességgel kedveskedni neki karácsonykor, de a kereskedelmi áruk sűrűjében nem találod a megfelelő ajándékot, készíts saját kezűleg valamit. A következő karácsonyi ajándék ötletek házilag igazi szívből jövő ajándékokká válnak és nemcsak megörvendeztetik, hanem meg is hatják a megajándékozott személyt.

DIY karácsonyi ajándék

A diy karácsonyi ajándék egyértelműen jelzi, hogy erőfeszítéseket tettél a másik személy megajándékozása érdekében. Ezzel megajándékozod őt az időddel és a szereteteddel, amellyel az ajándékot készítetted.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Süss karácsonyi süteményt

Nem kell csak a karácsonyi sütögetés bevett hagyományaihoz ragaszkodnod. Egy csésze tea mellett bármilyen elkészített édességet lehet élvezni. Süss például csokis kekszet, kis mézeskalácsot vagy teasüteményt. Helyezd az illatos édességeket egy fadobozba, vagy hajtogass össze egy saját papírdobozt, béleld ki díszített szalvétákkal, és köss rá masnit.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - karácsonyi sütemény

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Készíts házi lekvárt

Készíts saját házi lekvárt vagy dzsemet. Készíthetsz barackos, őszi csipkebogyós vagy áfonyás változatot. Szerezz be egyet a ma már rengetegféle változatban és formában kapható gyönyörű dekoratív lekvárosüvegek közül, töltsd meg lekvárral, köss rá egy szalagot, és fűzz hozzá ajándék címkét jó kívánsággal. Az üvegeket textillel és természetes zsineggel is dekorálhatod.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - házi lekvár

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Tojáslikőr vagy házi készítésű baileys

A boltokban gyönyörű üvegpalackok széles választéka áll rendelkezésedre az almaborok és szörpök készítéséhez. Bár elsősorban gyümölcslevekhez tervezték, ajándékként is használhatod őket, ha házi készítésű tojáslikőrrel vagy baileys-szel töltöd meg. A palackokat elég ha zsinórra fűzött ajándék címkével díszíted, amely lehet fából vagy kartonból. Miután az ajándékozott megitta a finom italt, marad neki egy gyönyörű palack, amelyet egyedi dekorációként használhat például a nappaliban.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - Tojáslikőr vagy házi készítésű baileys

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Ízesített vodka

Ha valami erősebbet keresel, és valami pikánsabbal szeretnél kedveskedni az ismerősödnek, készíts neki házilag ízesített vodkát. Egy nagy tálban keverj össze egy üveg vodkát 5 vastag szelet grapefruittal, adj hozzá 2 darab jalapeño paprikát, és hagyd állni lefedve egy napig. Ezután töltsd egy üvegbe, díszítsd fel, és mindenképpen címkézd fel. A tiszta vodka ízesítéséhez lime, vanília, eper vagy gyömbér, illetve ezen alapanyagok kombinációja is használható.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - Ízesített vodka

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Receptkönyv

Szeretsz főzni, és a környezeted mindig rákérdez a receptre, amely alapján elkészítetted az ételt? Vegyél egy szép jegyzettömböt, és készítsd el a saját stílusos receptkönyvedet. Használd ki a saját kreativitásodat, a receptkönyvedet képekkel, fotókkal vagy különböző viccekkel és üzenetekkel is kiegészítheted. Az egyes receptek történetét is leírhatod, honnan ered, mivel tetted te különlegesebbé az eredeti receptet vagy azt is a recepthez írhatod, mikor készítetted el először az ajándékozott személynek és milyen volt a reakciója.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - Receptkönyv

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Bögre monogrammal

Rajzold le szeretted kereszt- és vezetéknevének kezdőbetűit, vágd ki őket, és ragaszd fel egy egyszínű bögrére. Ezután kend be a speciális kerámiafestékkel a felragasztott betűket és azok környékét. Hagyd megszáradni, majd vedd le a betűket. Kellemesen meg fogsz lepődni a végeredményen. Az eljárást megfordíthatod és magukat a kezdőbetűket rajzolhatod fel a bögrére különböző stílusban. Az ajándékozott teljes keresztnevét is felírhatod és ha valóban kreatív szeretnél lenni, a bögre hátoldalára motiváló üzenetet is írhatsz.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - Bögre monogrammal

Karácsonyi ajándék ötletek házilag – Házi készítésű szappanok

Tedd örömtelibbé a karácsonyt, és készíts házi készítésű szappant ajándékul. Készítsd elő a vízfürdőt, amelyben feloldod a szappanmasszát, hozzáadod a megvásárolt színezéket és az illatanyag esszenciát is. Ezután ezt a keveréket öntsd az előkészített formákba, és hagyd megkeményedni. Ezt megelőzően a szappanokat saját fantáziád szerint dekorálhatod. Használhatsz szirmokat, kagylókat, gyümölcsszeleteket, levendulát. Miután kivetted őket a formákból, csomagold be őket átlátszó fóliába, és kötsd át természetes zsinórral. A végső dekorálásnál ismét felhasználhatod az alapanyagul szolgáló gyógynövényt vagy gyümölcsöt.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag - Házi készítésű szappanok

Ha nemcsak az ajándékokat, hanem az egész otthoni karácsonyi dekorációt DIY stílusba szeretnéd hangolni, olvasd el a Karácsonyi dekoráció házilag: karácsony a természet jegyében című cikkünket és emeld teljesen új szintre az idei DIY Karácsonyod hangulatát.

Képek: shutterstock.com

Homelook