Újítsd meg a régi kanapéd!

Úgy érzed itt az ideje lecserélni a régi kanapét? Ebbe a bútordarabba valóban érdemes pénzt fektetni, de nem kell feltétlenül nagy változásokban és nagy összegekben gondolkodni. Elég néhány ügyes trükk és a kanapé teljesen új színben fogja feltüntetni a nappalit.

A kanapék átlagos élettartama körülbelül 5 év. Ha gyerekek és házi kedvencek is élnek a háztartásban, akkor inkább számoljunk rövidebb élettartammal. Először az ülőfelületeken és a kartámlákon láthatók a kopás jelei, 3 év után a töltet rugalmassága is megváltozik. Ezek a változások azonban nem azt jelentik, hogy azonnal új ülőalkalmatosság után kellene nézni. Ez a döntés nemcsak feleslegesen drága, de a környezetet is súlyosan terheli. Nézzük meg, hogyan lehet minimális költségvetéssel, környezetbarátabban újjá varázsolni a régi kanapét.

Szürke kanapé sötétkék és mintás díszpárnákkal

Kanapéhuzat, mint egyszerű megoldás

A kanapék ádáz ellensége a kopás. Ha az ülőgarnitúra levehető huzattal rendelkezik, akkor mi sem egyszerűbb, mint gondoskodni róla. Ne becsüld alá a megelőzést. Mosás során használj minőségi mosószert, mely megújítja a színeket és megerősíti az anyagszálakat. Ha a huzatot már nem lehet megmenteni, cseréld ki vagy takard le takaróval. Ezzel a régi kanapéd teljesen új, hangulatosabb arcot kap. További előnye, hogy így a kiült részeket is kitömheted és újjá varázsolhatod az ülőfelületet.

A kanapé rendben van, de meguntad a színét? A fent említett takarón kívül ez a probléma díszpárnákkal is orvosolható. Ne félj az élénk színektől és a különleges formáktól. A mintás párnák szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A saját fényképes párna egyedivé és különlegessé teszi az otthonod.

Barna kanapé levehető huzattal

Néha elég egy kis változás

A régi ülőgarnitúrát kisebb változásokkal is újjá varázsolhatod. Egyes modelleknél például kicserélhetők a lábak vagy akár a kartámlák. Bár első pillantásra apróságnak tűnhetnek ezek a változások, hidd el, hogy megteszik a hatásukat. A krómozott vagy fa változatok nagyon szépen mutatnak. A lábak többféle árnyalatban és formában elérhetők. Ezzel a módszerrel kis költségvetés mellett is elegánssá teheted a régi bútort.

Kaktuszos díszpárna

A környezettől is függ

Lehet, hogy nem is a kanapéval van probléma, hanem a körülötte elhelyezett bútorokkal. Egy új dohányzóasztal életet lehel az egész nappaliba. Mivel dobhatnád még fel a szobát? A szobanövények csodákra képesek. Hangulatosabbá teszik a helyiséget, pozitív hatással vannak az emberi szervezetre és mindemellett tisztítják a levegőt. Egy új lámpával kihangsúlyozhatod a belső tér szépségét. Új fényben a régi ülőgarnitúra is vonzóbbá válhat. Mi lenne, ha teljesen átrendeznéd a nappalidat. A jó hír, hogy a bútorok áthelyezése nem kerül pénzbe.

Sötét kanapé mintás díszpárnákkal

Homelook