Jól felszerelt home office otthon

Bár a 2020-ban megjelent covid-19 járványt szerencsére, úgy tűnik, magunk mögött hagytuk, van néhány olyan hatása, ami a jelek szerint maradandónak bizonyul. Az egyik ilyen, hogy egyre több cég engedélyezi a home office-t a munkavállalói számára. A korábbi ódzkodás eltűnésének fő oka, hogy a covid alatti kényszerű otthoni munkavégzés megmutatta, hogy nagyrészt ugyanolyan hatékonysággal tudnak működni a cégek, mint az irodai munkavégzés alatt – persze csak akkor, ha minden eszköz adott.

Irodai eszközök otthonra

A home office egyetlen hátránya, hogy otthon is ki kell alakítani az irodai környezetet ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a munkavégzés. Bár nagyon sok mindent el tudunk már intézni digitálisan, azért azt nem állíthatnánk, hogy a klasszikus papírmunka megszűnt az életünkben. Nagyon sok olyan dokumentum van, amiből szükség van eredeti, saját kézzel aláírt példányra, és amíg ez így van, addig a lézernyomtatóknak is lesz létjogosultságuk.

Egy lézernyomtató sokkal rövidebb idő alatt tud sokkal nagyobb mennyiségű oldalt kinyomtatni, mint egy tintasugaras. Természetesen egyéni igényektől is függ, hogy melyik nyomtató típust érdemes választani, de egy jó lézernyomtató egy minőségi tonerrel garantálja, hogy egy nagyobb mennyiségű irodai nyomtatással is gond nélkül megbirkózunk, akár home office-ban is.

Fontos a jó toner

A zavartalan működéshez elengedhetetlen a jó minőségű toner, ami azonban nem csak gyári lehet. Természetesen egy intenzív Samsung M2070 tonerrel sokáig működhet hibátlanul a nyomtató, de ehhez a fajtához való kompatibilis tonerrel sem lesz probléma, hiszen ezek is magas minőségűek és kiváló eredményre képesek.

Egyetlen tonerrel több mint ezer oldalt is kinyomtathatunk, így igazán gazdaságos a lézernyomtatók használata, nem beszélve a sebességről – nagyon gyorsan tudnak dolgozni. Akkor sem kell azonban aggódni, ha nem használjuk minden nap a nyomtatót, a toner ugyanis nem szárad be, ellentétben a tintapatronnal, így nem okoz problémát, ha hosszabb ideig van üzemen kívül.

Képek: shutterstock.com

Homelook