Hálószoba ötletek – Modern hálószoba berendezése

Minden otthon legintimebb és legszemélyesebb helyisége. Azt mondják, hogy látogatónak nem lenne szabad belépnie ebbe a helyiségbe. Pontosan, a hálószobáról van szó. A következő hálószoba ötletek segítenek neked egy modern hálószoba berendezésénél. Természetesen azzal a céllal, hogy mindig jól érezd magad benne és persze a párod is.

Miért pont modern hálószoba?

Természetesen mindenkinek más tetszik, illetve nem mindig lehet mindenkinek a kedvében járni. A következő sorok azonban azok számára is érdekesek lehetnek, akik a modern otthonok felé hajlanak. Az így berendezett szobák nagy előnye az egyszerűség, könnyedség és légiesség. A modern otthonok nincsenek tele felesleges tárgyakkal. Éppen ellenkezőleg, sok esetben a kitöltetlen terek játszanak fő szerepet, a határtalanság érzetét keltve a lakókban.

TIPP: Nagyon picike a hálószobád és nem tudod, hogyan lehetne praktikusan berendezni? Olvasd el a Kicsi hálószoba berendezése cikket, biztosan találsz benne néhány érdekes és hasznos tippet!

Hálószoba ötletek - Világos modern hálószoba

Hálószoba ötletek – Modern hálószoba berendezése

A modern hálószoba berendezéséhez nincs „táblázatos megoldás“. Valójában többféle modern stílussal is találkozhatsz, amelyek mindegyike más és más, de mégis van bennük valami közös. Arról nem is beszélve, hogy a modern hálószobák színben, berendezésben vagy kiegészítőkben is nagyban eltérhetnek egymástól.

Hálószoba ötletek – Minimalista, skandináv vagy más stílus?

A hálószobának mindenekelőtt azt kell biztosítania, hogy te vagy te és a partnered jól érezzétek magatokat benne. Tehát csak te tudhatod, hogy melyik stílus a megfelelő számodra. A választásban azonban legalább egy kicsit tudunk segíteni.

Jelenleg nagyon népszerűek a skandináv stílusú modern hálószobák. Ezekben a fehér szín dominál, amelyet általában világos árnyalatú fával egészítenek ki. A vékony falábakon álló bútorok, például ágy, szekrény vagy éjjeliszekrények, sem hiányozhatnak egy ilyen hálószobából. Az egyes bútordarabok gyakran darabszőnyegen vannak elhelyezve.

Hálószoba ötletek - Szürke modern hálószoba

A minimalista stílusú modern hálószobák is nagyon népszerűek. Az ilyen hálószobák alapszabálya: a berendezés során csak a legszükségesebbeket kell használni. Ez azt jelenti, hogy egy minimalista hálószobában lesz egy ágy, éjjeliszekrényekkel, egy szekrény (ideális esetben beépített, ami helyet takarít meg) – és nagyjából ennyi. Természetesen belátás szerint. A minimalista hálószobát finom függönyökkel és sötétítőkkel, díszpárnákkal, illetve lámpákkal egészítheted ki ízlésednek megfelelően.

TIPP: Ha szeretnél többet megtudni a minimalista stílusról, olvasd el a Minimalizmus a gyakorlatban című cikkünket.

Ha egyik stílus sem vonzó számodra, akkor talán jobban lenyűgöz egy boho stílusú hálószoba, esetleg egy provence-i vagy rusztikus hálószoba.

Hálószoba ötletek – Világos árnyalatok vagy merész színek?

A jelenlegi lakberendezési trendek azt sugallják, hogy egy modern hálószobának inkább a lágy színekkel kell összhangban lennie. Manapság a finom pasztellszínek a legnépszerűbbek, de a lágy krémszín, a bézs, a sárga vagy a szürke színekkel sem ronthatsz el semmit. Emellett a kortalan és örökké modern fehér is biztos választás.

Ne feledd: Ha azonban jobban érzed magad olyan helyiségekben, ahol merész színek, például kék vagy zöld uralkodik, akkor csak rajta! A modern hálószoba ilyen formát is ölthet.

Hálószoba ötletek – Milyen anyagokat érdemes választani?

A legmodernebb belsőépítészeti trendeket, amelyek nem csak a hálószobákat érintik, a tömörfa és a fém kombinációja uralja. Ilyen elemekkel találkozhatunk például az ágyaknál, de más, hálószobákba való bútoroknál is. És hogy el ne felejtsük, a matt és fényes felületek kombinálása is nagyon népszerű manapság.

Hálószoba ötletek - Barna modern hálószoba

Hálószoba ötletek – Milyen kiegészítőkről és berendezésekről nem szabad megfeledkezni?

Egy modern hálószobának jól megválasztott belső kiegészítőket is tartalmaznia kell, amelyek elősegítik a pihentető alvást. Bár kicsit feljebb írtuk, hogy például egy ilyen minimalista hálószoba beéri a legszükségesebbekkel, de nyugodtan elhelyezhetsz benne diszkrét éjjeli lámpákat vagy állólámpákat is. Különösen akkor fogod értékelni őket, amikor este beszélgetni fogsz a pároddal vagy ha olvasni fogsz. Különösen ajánljuk az aranyszínű, fekete vagy fehér kivitelezésű darabokat.

Végül pedig ne feledkezz meg a modern berendezésekről sem. Végtére is, ha egy modern hálószobáról van szó, akkor a berendezésnek is modernnek kell lennie. Megemlíthetők például a külső redőnyök vagy a légkondicionáló, esetleg légtisztító.

Képek: shutterstock.com

Homelook