Halloween dekoráció – Készüljön fel a legijesztőbb éjszakára

Alig várod a kísérteties maszkokat, a misztikus hangulatot és a faragott tököket? A Halloween lehetőséget ad arra, hogy a régi függönyöket, rongyokat és babákat elővegyük a szekrényből, és dekorációként használjuk őket. Meríts ihletet a halloween dekoráció tippjeinkből, és készítsd fel otthonodat az év legkísértetiesebb éjszakájára.

Halloween dekoráció - halloween tök

Bejárati ajtó és ablakok díszítése

Legalább néhány kísérteties elemmel egészítsd ki a bejárati ajtót és az ablakokat, hogy halloweeni hangulatot árasszon, ha valaki először meglátja a házadat. Próbáld ki ezeket az ötleteket:

Halloween koszorú és művér

Cseréld le a virágokkal és színekkel teli őszi bejárati koszorút egy pókokkal vagy denevérekkel díszített halloweeni koszorúra. Bónuszként pedig spricceld be a bejárati ajtódat művérrel vagy könnyen lemosható, piros festékkel.

Bábú, mint ideális halloween dekoráció

Ha van otthon egy régi babád vagy bábud, használd fel. Öltöztesd ünnepi fekete, fehér vagy piros ruhába. Ültesd az ablakba vagy a ház előtti padra. A bábu alá egy lámpát is elhelyezhetsz, hogy a hatás még kísértetiesebb legyen.

Halloween dekoráció az ajtónál

Halloween bútorok előkészítése

A bútorok egyszerű átalakításával is halloweeni hangulatot teremthetsz. Használj fel olyan régi anyagokat, amelyekre már nem lesz szükséged.

Ülőalkalmatosságok és asztal

Készíts elő néhány régi fehér lepedőt, fekete terítőt vagy más textíliát. Dobd a rongyokat és lepedőket a kanapéra, fotelre és székekre. Teríts egy fekete terítőt az asztalra, csinálj rajta pár lyukat, és vágd le a széleit, hogy rongyosnak tűnjön. Azt a benyomást kell keltened, hogy az otthonod régi, és már régóta nem lakja senki, a szellemeken kívül természetesen.

Polcok

Vegyél műpókhálót, és tedd a könyvespolcra. Ha vannak otthon régebbi könyveid, tedd őket jól látható helyre. Helyezz el néhány halloweeni koponyát és régi, kopottas tárgyakat is a polcokon. A régiségek is ideális halloween dekorációk, egy régi gyertyatartó például rejtelmes hangulatot tud kölcsönözni az otthonodnak.

Használj fényeket

Teremts titokzatos hangulatot otthonodban fények segítségével. Állítsd ki az összes lámpást, díszvilágítást és gyertyatartót, amit csak találsz a házadban. Este a hagyományos lámpák helyett használhatod őket, hogy otthonodat belepje a sötétség és a félhomály.

Vérző gyertyák

Helyezz egy fehér gyertyát egy régi törülközőre, és helyezz rá egy piros gyertyát. Gyújtsd meg a piros gyertyát, és hagyd égni, amíg a piros viasz le nem folyik a fehér gyertya szélén. Ezzel a csöpögő „vér“ kísérteties hatását érheted el a fehér gyertyán.

Halloween dekoráció - gyertyák

Árnyékok a falon

Ragassz műanyag denevéreket egy közönséges lámpabúra belső oldalára. Fontos, hogy ne helyezd őket túl közel az izzóhoz. Amikor a lámpát felkapcsolod, a denevérek alakja megjelenik a falon árnyék formájában.

Lámpások és szabályozható fényerejű lámpák

Szerezz be néhány narancssárga papírlámpást, és akaszd fel őket az egész házban. Ha a lámpáid túl erősen világítanak, cseréld ki az izzókat halványabbakra, vagy takard le őket áttetsző anyaggal. Ha szabályozható fényerejű lámpákkal rendelkezel, akkor ezen a félelmetes éjszakán mindenképp használd ki a funkciójukat.

Fehér gyertyák

Halloween dekorációként fehér gyertyákat is használhatsz. Gyújts meg több fehér gyertyát az egész házban. Helyezd őket biztonságos helyre, és ne feledd el este eloltani őket.

Tök, a tökéletes halloween dekoráció

Halloween tök nélkül nem Halloween. Ezért érdemes minél több sütőtök dekorációt felhasználni az otthonodban. Csak velük érhető el ugyanis az igazi halloweeni hangulat.

Halloween tök faragása

Készíts klasszikus halloween tököket kísérteties kifaragott arcokkal. Tegyél belülre egy gyertyát, és gyújtsd meg, a tököket pedig helyezd el a szabadban és a beltérben egyaránt.

Halloween tök lufiból

Ha halloween dekorációként nem szeretnél igazi sütőtököt használni, arra is van megoldás. Vegyél narancssárga lufikat, és fekete filctollal fess rájuk kísérteties arcokat, hasonlóan ahhoz, ahogyan a sütőtököt faragnád ki. Hagyd a lufikat a padlón, vagy akaszd fel őket, hogy a mennyezetről lógjanak.

Sütőtök tálak

Vájj ki egy sütőtököt, és használd egy hagyományos tál helyett. Tegyél bele édességet és más halloweeni finomságokat.

Halloween dekoráció otthon

Kísérteties falak

A falak átalakításával régi, kopott megjelenést kölcsönözhetsz az otthonodnak. Pontosan ezt akarod elérni Halloween idején.

Használd ki a képeket a falon

A falaidon elhelyezett bekeretezett családi képeket, posztereket és festményeket is pillanatok alatt halloween dekorációvá varázsolhatod. Például, takard le a festmények egy részét egy régi, szakadt textíliával. Fújd le az üveggel fedett, bekeretezett festményeket művérrel.

Rajzolj a tükrökre és használj műpókhálót

Rajzolj a tükrökre ijesztő arcokat, pókokat vagy denevéreket lemosható filccel. Akassz műpókhálót a falakra és a falak sarkaiba.

Reméljük sikerült ráhangolódnod a halloweeni ünnepre és mindenkit lenyűgözel az eredeti dekorációddal.

Képek: shutterstock.com

Homelook