Fehérjében gazdag három tízórai és uzsonnaötlet

Tippekből egészséges harapnivalókra sosincs elég. Különösen, ha gyorsan elkészíthető finomságokról van szó, amiket bárhová magunkkal vihetünk.

Mit kellene tartalmaznia egy egészséges tízórainak vagy uzsonnának?

A legfontosabb, hogy étrendünk megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a szükséges makrotápanyagokat. Ha az egyes ételadagokat a nap folyamán félbeosztanánk, akkor minden adag felét gyümölcsöknek és zöldségeknek kellene képeznie. A következő fontos elem a fehérje – állati és növényi eredetű. Természetesen az egészséges zsírokról, olajokról és szénhidrátokról sem szabad megfeledkezni.

Energiaszelet

Érdemes mindig kéznél tartani egy fehérjeszeletet. Különösen olyan napokon, amikor egyszerűen nincs időnk tízórait vagy uzsonnát készíteni. A fehérjeszeleteket különböző ízekben készítik, de mindig ellenőrizd a csomagoláson feltüntetett értékeket. Nem szabad felesleges cukrokat és rossz zsírokat tartalmazniuk.

Recept

Összetevők: 1 csésze csokoládé fehérjepor, ½ csésze őrölt zabpehely, ½ csésze tej, 2 evőkanál kókuszliszt, 2 evőkanál kakaó, magas kakaótartalmú csokoládé.

Elkészítés: Dolgozd össze az összetevőket egy turmixgépben (a csokoládé kivételével). Oszd el a tésztát 3-4 részre, formálj rudakat belőlük, majd 10 percre helyezd őket a fagyasztóba. Az étcsokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk. A kihűlt szeleteket öntsd le a langyos csokoládéval és tedd 30 percre újra a fagyasztóba.

Energiaszelet

Tojáskrém

A tojás már az egészséges étrend alapjának számít. Nem is csoda, hiszen rengeteg fehérjét tartalmaz, továbbá A-, B-, B12- és D-vitaminban gazdag. Tízóraihoz és uzsonnához is remek.

Recept

A tojást főzzük keményre, majd egy tálban keverjük össze egy kanál mustárral, egy csipetnyi sóval, borssal és egy csomag Cottage sajttal. Villával dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tojáskrémet friss metélőhagymával is kiegészíthetjük. Teljes kiőrlésű rozskenyérrel és zöldséggel tálaljuk.

Tojáskrém

Fehérjében gazdag zabpehely

A zabpehely talán legelőnyösebb tulajdonsága a magas rosttartalma. Sokáig telt érzést biztosít és segíti az emésztést. Rendszeres fogyasztása számos hosszú távú előnnyel jár. Ideális reggelihez, tízóraihoz vagy uzsonnához.

Recept

Önts le 40 g zabpelyhet 100 ml forró vízzel. Add hozzá a fehérjeport (ideális esetben vaníliásat vagy csokoládést). Magokkal is felturbózhatod (chia, darált mandula, mogyoró). Jól dolgozd össze az összetevőket és tedd éjszakára a hűtőbe. Reggel már fogyasztásra kész. Fahéjjal vagy friss gyümölccsel díszítheted.

Zabpehely

Homelook